Arktisk kaffe
Grønlandsk kaffe |
Tilbage |
2 cl Kahlua
2 cl whisky
2 cl Grand Marnier
Evt. 1 cl af hver, hvis det passer til glassets størrelse eller mængden af kaffe
Kaffe
flødeskum
citron
Hjælpemidler:
spritbrænder (fondu-spritflamme), varmebestandig glas (irsk kaffeglas), sovseske, bordskåner og husholdningssprit
Citron gnides på inderside af glas. Kahlua og whisky hældes i glasset, der opvarmes med spritflammen. Glasset drejes under opvarmningen og hældes, så alkoholdampe kan antændes.
Glasset stilles på et bord / evt. en bordskåner, og ilden slukkes straks med friskbrygget kaffe. Kaffen lukkes med et lag flødeskum
Grand Marnier opvarmes i en sovseske og antændes.
Det hældes herefter over i flødeskummet.
Mørke i rummet giver den rette effekt.
(Jess Aagaard / Preben Troelsen, 1999)