Arktisk kaffe

Grønlandsk kaffe
 Tilbage
 

2 cl Kahlua
2 cl whisky
2 cl Grand Marnier
Evt. 1 cl af hver, hvis det passer til glassets størrelse eller mængden af kaffe
Kaffe
flødeskum
citron

Hjælpemidler:
spritbrænder (fondu-spritflamme), varmebestandig glas (irsk kaffeglas), sovseske, bordskåner og husholdningssprit

Citron gnides på inderside af glas. Kahlua og whisky hældes i glasset, der opvarmes med spritflammen. Glasset drejes under opvarmningen og hældes, så alkoholdampe kan antændes.

Glasset stilles på et bord / evt. en bordskåner, og ilden slukkes straks med friskbrygget kaffe. Kaffen lukkes med et lag flødeskum

Grand Marnier opvarmes i en sovseske og antændes.
Det hældes herefter over i flødeskummet.

Mørke i rummet giver den rette effekt.

(Jess Aagaard / Preben Troelsen, 1999)